awakening potential

TEKST

Loopbaancoaching voor Zelfstandigen

Voelt het alsof je gevangen zit in een eindeloze race om succes te halen? 
Heb je het gevoel dat je ondernemerschap een gevangenis is geworden eerder dan het nastreven van je dromen?
Denk je er soms aan om terug in loondienst te gaan werken?
Ben je ervan overtuigd dat je nog meer kan bereiken en voel je je nog niet volledig voldaan in je onderneming?
Kom je tijd tekort voor jezelf en vergeet je vaak om adempauzes in te lassen? Misschien zelfs de lunch?

Als zelfstandige is het gemakkelijk om vast te komen zitten in de dagelijkse sleur en het nastreven van financiële doelen. Het is essentieel om samen stil te staan, te reflecteren en nieuwe wegen te verkennen die je loopbaan als ondernemer kunnen verrijken. Ontsnap aan de ratrace en laat je ondernemersgeest floreren: gun jezelf een moment van bezinning op weg naar je volgende succesvolle stap.

De hardwerkende zelfstandige

Als hardwerkende zelfstandige ben je voortdurend in de weer en boek je succes. Zelfs de meest succesvolle ondernemers lopen het risico vast te blijven zitten in een eindeloze cyclus op hetzelfde niveau, simpelweg omdat ze denken dat ze zich geen tijd kunnen veroorloven om even afstand te nemen. Je loopt hardwerkend achter de zaken in deze snel veranderende tijden, trends en marktontwikkelingen zonder duurzame verandering en innovatieve groei. Je kan er dus baat bij hebben tijdig nieuwe perspectieven te ontdekken en zodoende jouw horizon te verbreden. Als je in contact komt met een loopbaancoach, wordt jouw toekomstperspectief uitgedaagd.

De zelfstandige wereldverbeteraar

Als een ondernemer die gedreven wordt door de wens om goed te doen, ben je een 'lifestyle' of ethische ondernemer. Het is bewonderenswaardig om een positieve impact te willen hebben, maar vergeet niet dat je bedrijf ook winstgevend moet zijn om te overleven en duurzaam te blijven. Een loopbaancoach kan je helpen deze balans te vinden en de paradox tussen idealisme en zakelijk succes te doorbreken. 

De aspirant-ondernemer

Denk eraan, wanneer je de overweging maakt om je eigen bedrijf te starten, draag je de verantwoordelijkheid voor elk aspect van je onderneming. De uitdaging ligt in het verbinden van je passie met de noodzakelijke zakelijke taken, zoals administratie, financiën, groei en omgang met veeleisende klanten. Laat jezelf daarom begeleiden, zodat je stevig met beide benen op de grond staat terwijl je je dromen verwezenlijkt.

Herken je je hierin? Kijk na of je aanmerking komt voor VDAB loopbaancheques

Of contacteer ons vrijblijvend: Ja ik wens vrijblijvend een info gesprek