awakening potential

TEKST

Hoe wandelen je creativiteit verhoogt

Beethoven maakte lange wandelingen door de valleien rond Wenen. Ook Gustav Mahler en Benjamin Britten hadden de gewoonte om na de lunch een paar uur te gaan lopen. Altijd met potlood en papier op zak, om nieuwe muzikale vindingen direct op te kunnen tekenen. 
Creatievelingen zoals Steve Jobs en Mark Zuckerberg voerden belangrijke gesprekken het liefst tijdens een wandeling.
 
Wat beroemde kunstenaars en creatievelingen eigenlijk al eeuwen wisten, is nu bevestigd door onderzoek van de Stanford Universiteit. Onderzoekers toonden aan dat wandelen een flinke stimulans geeft aan het creatieve proces: mensen zijn al wandelend 60% creatiever dan zittend!
 
Opvallend hierbij is dat de omgeving waarin je loopt eigenlijk niet van invloed is. Het fysieke proces zelf is de grootste bepalende factor: op een loopband was het effect even sterk als buiten in de natuur. Desalniettemin kunnen wij ons voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een wandeling in de frisse lucht… en het optekenen van je ideeën op een bankje in het bos of op een terrasje in de zon.
 
Zo doen we dat bij Atreversé aan de start van de ontwikkeling van een nieuwe workshop. We kunnen alleen maar toegeven dat het op die manier niet alleen leuker maar ook zoveel productiever is.