awakening potential

TEKST

Nelson Mandela

Welke grote lessen kunnen we leren van Nelson Mandela?

1. Discover and embrace your passion in life.

'The struggle is my life' - Nelson Mandela

Wanneer je gepassioneerd bent, heb je een duidelijke bestemming in je leven. Je trekt dan gepassioneerde mensen aan. Passie is de motor van het leven. Het creëert een hoop energie en ondersteunt jouw acties.

2. Never give up, ever.

Weinigen kunnen zeggen dat ze dezelfde uitdagingen en tegenslagen als Mandela gehad hebben. Maar zelfs in de moeilijkste momenten zette hij door. ‘Niet opgeven’ krijgt een nieuwe betekenis wanneer je het leven van Mandela bekijkt.

Tegenslagen zijn geen mislukkingen. De enige mislukking is wanneer je beslist om op te geven. Tegenslagen zijn geen tekenen van je onkunde maar opportuniteiten om te de persoon te worden die jouw doel waardig is.

3. Accepting the differences of others. Practice tolerance and compassion.

Nelson Mandela's levensmissie draait om raciale gelijkheid. Het gaat om het hebben van medeleven en in staat zijn om te leven met de verschillen en het respect voor mekaar.

Om in vrede te zijn met jezelf, leer in vrede te zijn met anderen.

4. Simplicity in life and Humility.

Simpelheid en integriteit zijn grote kwaliteiten van Mandela. Hij heeft die altijd weten te behouden.

Het beste wat we kunnen doen in ons leven is het vereenvoudigen. Beoefen minimalisme. Weet dat méér niet altijd béter is. Meestal winnen we net door te vereenvoudigen. Hoe meer je hebt, hoe nederiger je zou moeten worden.